Impact van kantoorplanten op werken en werkomgeving

  • Feb, 19, 2024
  • Renate Kroon

Wist je dat kantoorplanten de productiviteit kunnen verhogen en stress kunnen verminderen? Maar dat het ook voor een positieve sfeer en betrokken bedrijfscultuur kan zorgen? In dit artikel duiken we verder in dit onderwerp en lees je waarom het tijd is om groen toe te voegen aan je kantooromgeving!


Luchtkwaliteit

In de winterperiode wordt er minder goed geventileerd, veel voorkomende klachten zijn hoesten, droge ogen en hoofdpijn. Kamerplanten helpen de luchtkwaliteit te verbeteren door giftige stoffen uit de lucht te filteren en de hoeveelheid zuurstof te verhogen. Dit kan de algehele luchtkwaliteit in de ruimte aanzienlijk verbeteren en de gezondheid van werknemers bevorderen.


Stressvermindering

Het verzorgen van planten en het omringd zijn door groen kan stress verminderen en een gevoel van kalmte bevorderen. Het kijken naar planten kan helpen om de geest te ontspannen en de focus te verbeteren, wat kan leiden tot een productievere werkomgeving.


Concentratie en productiviteit

Studies hebben aangetoond dat kamerplanten de concentratie en productiviteit op de werkplek kunnen verbeteren. Het groen kan de aandacht richten en vermoeidheid verminderen, waardoor werknemers zich meer gefocust voelen op hun taken.


Akoestiek

Planten kunnen fungeren als een natuurlijke barrière tussen geluidsbronnen, zoals collega's die met elkaar praten of telefoongesprekken voeren. Ze helpen geluid te blokkeren en te voorkomen dat het zich te ver verspreidt, waardoor de algehele akoestiek verbetert.


Positieve sfeer

Het toevoegen van planten aan de werkplek kan de algehele stemming van werknemers verbeteren. Het zien van groen kan een gevoel van vreugde en welzijn bevorderen, waardoor een positieve sfeer ontstaat op de werkplek.


Esthetische waarde

Kamerplanten voegen natuurlijke schoonheid en warmte toe aan elke werkruimte. Ze kunnen saaie kantooromgevingen opfleuren en een gevoel van verbondenheid met de natuur creëren, zelfs in een stedelijke omgeving.


Betrokken bedrijfscultuur

Een groene werkplek benadrukt de betrokkenheid van het bedrijf bij het welzijn van medewerkers en het milieu, en het draagt bij aan een positieve bedrijfscultuur die waarde hecht aan duurzaamheid en een gezonde leefomgeving.

 

TIP: Fleur je bureau op met bureauplanten

 

Wil jij je kantoorruimte omtoveren tot een groene, gezonde en meer inspirerende werkplek? Bliksemgroen kan je adviseren in de juiste kantoorbeplanting. Vraag nu een offerte aan via info@bliksemgroen.nl

Plaats een reactie